Metodologie

Academia FC Bacău se află în relații de colaborare cu Ajax Amsterdam, club de fotbal ale cărui metodologii sunt preluate și utilizate cu multă pricepere de către staff-ul de antrenori al FC Bacău.

Antrenorii Academiei FC Bacău au participat la numeroase training-campuri, unde au învățat totul despre filosofia celor de la Ajax, metodologia și antrenamentele clubului olandez, sistemul de joc, sistemul de scouting, organizarea grupelor de juniori și modul de colaborare al antrenorilor, pentru a le oferi jucătorilor cel mai eficient cadru de dezvoltare individuală. În acest moment, toate grupele de juniori ale Academiei FC Bacău sunt antrenate conform metodologiei Ajax Amsterdam.

Raport de monitorizare

Scopul rapoartelor de monitorizare este evaluarea celor mai relevante aspecte fotbalistice ale tuturor jucătorilor: abilitatea tehnică, conștientizarea tactică, aspectele fizice și trăsăturile de caracter și personalitate.

Antrenament individualizat

Este foarte important ca juniori să-și poată îmbunătăți abilitățile tehnice și crește nivelul fizic în afara programului cu echipa.

Antrenament colectiv

Obiectivul principal al antrenamentelor în echipă este dezvoltarea coeziunii și tacticii echipei. Sesiunile de antrenament sunt concepute pentru a desăvârși calitatea și nivelul echipei din punct de vedere tehnico-tactic.

Nutriție

FC Bacău oferă sportivilor consiliere nutrițională și educație cu privire la impactul alimentației asupra sănătății și performanțelor.

Analiza video

Analiza video este un instrument de lucru care îi permite jucătorului să perceapă maniera prin care își poate remedia punctele slabe și să reflecteze asupra tuturor aspectelor care pot contribui la dezvoltarea sa armonioasă.

Competiții și turnee

Ca parte foarte importantă a dezvoltării, participarea la unele dintre cele mai importante competiții și turnee de pe teritoriul României și din Europa este un aspect-cheie pentru progresul academiei.

Psihologul sportiv

Psihologul sportiv asigură monitorizarea, instruirea și exersarea regulată a abilităților psihologice în vederea dezvoltării personale și îmbunătățirii performanței.